• Посилання скопійовано

ДРС про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 рік

Оприлюднено інформаційний лист-роз’яснення ДРС щодо прийняття рішень органами місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 рік

ДРС про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 рік

Державна регуляторна служба на численні звернення органів місцевого самоврядування щодо дотримання вимог Закону №1160 під час прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів на 2017 рік інформує.

Законом №1791 змінено граничні розміри місцевих податків і зборів, зокрема:

  • ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
  • збору за місця для паркування транспортних засобів;
  • ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження);
  • ставки земельного податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено;
  • орендної плати за земельну ділянку (державної та комунальної власності);
  • ставки єдиного податку для платників першої та четвертої групи.

Прикінцевими та перехідними положеннями Закону №1791 установлено, що в 2017 році до прийнятих рішень органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів, які прийняті на виконання цього Закону, не застосовуються вимоги пп. 4.1.9  та п. 4.5пп. 12.3.4пп. 12.4.3 та п. 12.5 ПКУ та Закону №1160.

Аналогічні норми зазначені і в регламентуючій частині ПКУ.

Дозвіл не застосовувати вимоги Закону № 1160 по відношенню до актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування, які прийняті на виконання вимог частини 4 розділу II Закону № 1791, поширюється виключно на рішення органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 рік.

Таким чином, органи місцевого самоврядування, в межах визначених законодавством, мають привести свої рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 у відповідність до ПКУ із врахуванням вимог Закону № 1791.

Разом з тим, рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2018 мають бути прийняті органами місцевого самоврядування до 15 липня 2017 року в рамках виконання вимог статей 4 і 12 ПКУ, матимуть ознаки регуляторних актів та потребуватимуть реалізації процедур, передбачених Законом «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

***

Про ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2017 рік читайте тут>>

Для одеських підприємців - тут>>

Для м. Харкова - тут>>

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»