• Посилання скопійовано

Тимчасові коефіцієнти рентабельності гірничих підприємств у 2020 році

Державна комісія України по запасах корисних копалин пропонує такі тимчасові коефіцієнти рентабельності для застосування користувачами надр при обчисленні податкових зобов’язань у 2020 році: для нафтогазодобувних підприємств - 1,391; для інших гірничодобувних підприємств - 0,185

Тимчасові коефіцієнти рентабельності гірничих підприємств у 2020 році

Запитання: Яким буде у 2020 році коефіцієнт рентабельності гірничодобувного підприємства (промислу) (Крмпе) для ділянок надр, де проводиться господарська діяльність з видобування корисних копалин, але геолого - економічна оцінка запасів корисних копалин з належним визначенням цього коефіцієнта ще не виконана? 

ДПС у  Хмельницькій області роз'яснює, що запаси корисних копалин, що фактично розробляються на ділянках надр, де геолого – економічна оцінка ще не здійснена, мають розглядатися як балансові рентабельно видобувні запаси, відповідно до п. 27 Класифікації запасів і ресурсів №432, яким встановлено, що умовно балансові та позабалансові запаси корисних копалин, що залучаються до розробки, переводяться до балансових.

Державна комісія України по запасах корисних копалин здійснила оцінку усереднених, зважуванням на обсяги запасів по родовищах, величин коефіцієнта рентабельності гірничодобувних підприємств (промислів) розподільно: для родовищ нафти та газу і родовищ твердих корисних копалин та підземних вод.

Для родовищ нафти та газу усереднений коефіцієнт рентабельності промислу склав 1,391.

Для родовищ твердих корисних копалин та підземних вод 0,185.

Отже, відповідно до Положення №300,  а також Положення № 316,  Державна комісія України по запасах корисних копалин пропонує для встановлення такі тимчасові коефіцієнти рентабельності гірничодобувних підприємств (промислів) на ділянках надр, де проводиться господарська діяльність з видобування корисних копалин, але геолого – економічна оцінка їхніх запасів з належним визначенням цього коефіцієнта ще не виконана, для застосування користувачами надр при обчисленні податкових зобов’язань у 2020 році:

  • для нафтогазодобувних підприємств - 1,391;
  • для інших гірничодобувних підприємств - 0,185.

Джерело: ДПС у Хмельницькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»