• Посилання скопійовано

Мінреінтеграції пообіцяло включити Харківську область до переліку територій активних бойових дій

У Мінфіні пообіцяли, що незабаром Мінреінтеграції включить Харківську область до переліку територій, де велися/ведуться активні бойові дії. І тоді норма про звільнення від сплати екоподатку, плати за землю та податку на нерухоме майно запрацює ретроспективно

Мінреінтеграції пообіцяло включити Харківську область до переліку територій активних бойових дій

Южаніна у своєму Телеграм-каналі зазначила, що в рамках норми щодо продовження мораторію на проведення документальних перевірок платників податків, податкова адреса яких станом на дату початку можливих бойових дій є територією можливих бойових дій,  увага урядовців має бути спрямована на необхідність актуалізувати перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями рф.

Про це її попросили на нещодавньому форумі підприємців у Дніпрі делегати з Харківщини – області, що чи не найбільше страждає від атак ворога.

Причиною тому стало невключення майже всіх районів Харківської області до переліку територій, на яких велися активні бойові дії.

Через це частина українських бізнесів, які понесли і продовжують нести реальні втрати, не може скористатися навіть своїм законним правом на звільнення від оподаткування.

Не кажучи вже про відновлення діяльності, результатом якої має стати сплата податків.

Наразі Харківщину включено лише до переліку територій можливих бойових дій.

Результат: у Мінфіні пообіцяли, що незабаром Мінреінтеграції включить Харківську область до переліку територій, де велися (ведуться) активні бойові дії.

І тоді норма про звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно запрацює ретроспективно (з березня 2022 року для юридичних осіб).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»