• Посилання скопійовано

Працівники «наїздили» на таксі понад 180 тисяч гривень, з яких не утримано ПДФО

Нещодавно податківці міста Києва провели перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства IT-сфери, яке займається розробкою програмного забезпечення

В ході перевірки податківці виявили ряд порушень при утриманні податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, на підприємстві не був утриманий податок із загальної суми в 181 тисячу гривень. Виявилось, що вказані кошти були відшкодовані співробітникам на карткові рахунки за послуги таксі у відрядженнях територією України. Крім того, не було утримано податку на доходи із компенсованої працівнику суми за придбання мобільного телефону. Проте, а ні поїздки на таксі, а ні купівля телефону не були підтверджені жодними чеками.
Також, у податкових звітах не були відображені виплати приватним підприємцям, які надавали співробітникам послуги, а це й проживання в готелях і транспортні послуги. 
За результатами перевірки «просунутому» ІТ-підприємству доведеться сплатити до бюджету майже 43 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб, разом зі штрафними санкціями.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»