• Посилання скопійовано

Усі операції з обміном валют не оподатковуватимуться військовим збором

Нацбанк повідомив, що податковий збір не буде розповсюджуватись на увесь перелік банківських операцій, які можна віднести до валютообмінних

Усі операції з обміном валют не оподатковуватимуться військовим збором

У ході щотижневої наради в Нацбанку керівники 40 найбільших банків України висловили занепокоєння в зв'язку з відсутністю чіткого порядку стягнення й адміністрування військового збору у розмірі 1,5%, яким із 13 березня обкладаються доходи від операцій, пов'язаних із переходом прав власності за валютними цінностями.

Міністерство фінансів України з метою врегулювання цього питання проводить консультації з представниками Національного банку України, Державної фіскальної служби та банків. Найближчим часом будуть надані докладні роз’яснення учасникам ринку. "Наразі зрозуміло, що податковий збір не буде розповсюджуватись на увесь перелік банківських операцій, які можна віднести до валютообмінних", - йдеться в повідомленні.

 

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»