• Посилання скопійовано

ВРУ ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Туреччиною

Верховна Рада ратифікувала «Протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на дохід і майно» між Урядами України та Туреччини

ВРУ ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Туреччиною

Верховна Рада ратифікувала «Протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на дохід і майно» між Урядами України і Туреччини, - інформує прес-служба Мінфіну.

 

У чому суть?

Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування було підписано 9 жовтня 2017 року в м. Києві.

Підписання цього Протоколу спрямоване на уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Це досягатиметься як шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між Україною і Туреччиною в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом врахування у податкових зобов’язаннях платника податку однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.

Що це дає:

  1. створює сприятливі умови для інвесторів України і Туреччини;
  2. стимулює ділову ініціативу підприємців;
  3. регулює питання міжнародного оподаткування доходів у двосторонніх стосунках між державами.

Це дозволить:

  1. запобігати ухиленням від сплати податків боротьби, з одночасним зменшенням тиску на законослухняних платників податків;
  2. усунути податкову дискримінацію;
  3. створити механізми щодо покращення співробітництва між податковими органами України і Туреччини шляхом встановлення процедур взаємного узгодження спірних питань;
  4. забезпечити обмін податковою інформацією.

 

Довідково:

Протокол з Турецькою Республікою передбачає:

  • розширення терміну «резидент» відповідно до положень модельної Конвенції ОЕСР;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці;
  • нову статтю відносно допомоги у стягненні податків, згідно якої Договірні Держави надаватимуть одна одній допомогу у стягненні податкових заборгованостей.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»