• Посилання скопійовано

Підприємство має підрозділи: як сплачувати ПДФО?

Якщо відокремлений підрозділ не уповноважений сплачувати ПДФО, то усі обов’язки податкового агента виконує юрособа

Підприємство має підрозділи: як сплачувати ПДФО?

Підприємство перебуває на обліку в Офісі великих платників податків, при цьому має підрозділи в інших містах, які не уповноважені щодо нарахування доходів та сплати (перерахування) ПДФО.

Порядок сплати (перерахування) ПДФО до бюджету встановлено п. 168.4 ПКУ, згідно з пп. 168.4.1 якого податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету відповідно до Бюджетного кодексу.

Статтею 64 БКУ встановлено, що ПДФО, який сплачується (перераховується) податковим агентом - юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента - юридичної особи, зараховується до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізособі.

У разі прийняття рішення про створення відокремленого підрозділу юрособа повідомляє про це контролюючі органи за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням таких новостворених підрозділів у встановленому порядку (пп. 168.4.2 ПКУ).

Відповідно до пп. 168.4.3 цього пункту суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Якщо відокремлений підрозділ не уповноважено нараховувати (сплачувати) ПДФО за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юрособа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»