• Посилання скопійовано

Коли МПЗ сплачує орендар сільгоспземель?

Фізичним особам, які належним чином оформили взаємовідносини щодо передання сільгоспугідь в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування, МПЗ ДПС не визначається. За такі землі МПЗ сплачує орендар

Коли МПЗ сплачує орендар сільгоспземель?

ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 30.11.2021 р. №1914 для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, введено такий податок як мінімальне податкове зобов’язання. Визначення загального МПЗ фізичним особам, які не зареєстровані як фізичні особи – підприємці, здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб до 1 липня року, наступного за звітним. Звертаємо увагу, що у разі передачі земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування (при оформленні таких взаємовідносин відповідно до чинного законодавства) МПЗ визначається для орендарів, користувачів на інших умовах таких земельних ділянок у порядку, визначеному ПКУ. Відтак, фізичним особам, які належним чином оформили взаємовідносини щодо передачі сільськогосподарських угідь в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування, МПЗ контролюючим органом не визначається. За такі землі МПЗ сплачує орендар.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»