• Посилання скопійовано

Які зміни заплановані у законопроєкті №8401 для волонтерів?

Проміжне рішення таке: врахувати в законопроєкті норму щодо скасування переліку, якщо до дня розгляду його в залі він не буде все ж таки затверджений Урядом

Які зміни заплановані у законопроєкті №8401 для волонтерів?

Южаніна розповіла про обговорення законопроєкту №8401 у частині, що стосувалася оподаткування волонтерів.

Щодо скасування переліку товарів (Постанова КМУ № 112), які може купувати волонтер за зібрані благодійні кошти без їх оподаткування ПДФО.

Мінфін разом із головою комітету категорично заперечує можливість такого скасування, оскільки, на їхнє переконання, це призведе до зловживання з боку волонтерів, які почнуть за донати «купувати чорну ікру та пеньюари».

Нардеп вважає, що подібні закиди є недоречними і недолугими!

На думку депутата, обмеження, які встановлено цим переліком, багатьох волонтерів зупиняють від офіційної реєстрації волонтерами.

А наявний перелік не може наздогнати потреб, які постійно виникають у зв’язку зі збройною агресією та екологічними катастрофами, до яких призводять дії ворога.

Щодо скасування переліку товарів, робіт та послуг (постанова КМУ вже 15 місяців не приймається), які можуть купувати (надавати) юридичні особи для Збройних Сил України та сектору оборони, без їх оподаткування податком на прибуток.

Н. Южаніна зауважила, що навіть Гетманцеву не вдалося добитися від Мінфіну відповіді на те, чому такий перелік досі не затверджено. «Після моїх чотирьох та його двох звернень із цього приводу в Кабміні досі шлють відписки.

Проміжне рішення таке: врахувати в законопроєкті мою норму щодо скасування цього переліку, якщо до дня розгляду його в залі він не буде все ж таки затверджений урядом».

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»