• Посилання скопійовано

Маєте переплату з ЄП: чи можна її врахувати в розрахунок МПЗ?

Згідно з нормами ПКУ переплата не може бути врахована в розрахунку МПЗ у звітному періоді. Але при нарахуванні ЄП та погашенні (сплаті) його за рахунок надміру сплаченої суми ПЗ з ЄП такі суми можуть бути враховані при розрахунку МПЗ

Маєте переплату з ЄП: чи можна її врахувати в розрахунок МПЗ?

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що мінімальне податкове зобов'язання – це не податок, а сума, яка збільшує податкові зобов’язання з єдиного податку за рахунок позитивного значення розрахунку МПЗ. Згідно з нормами Податкового кодексу України переплата не може бути врахована в розрахунку МПЗ у звітному періоді. Водночас при нарахуванні єдиного податку та погашенні (сплаті) його за рахунок надміру сплаченої суми податкових зобов’язань з єдиного податку такі суми можуть бути враховані при розрахунку МПЗ у майбутніх періодах у межах нарахованих сум. 

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»