• Посилання скопійовано

Як визначити код УКТ ЗЕД

Підприємство — платник ПДВ поставляє імпортні товари, які були придбані у минулі роки. Як підприємству визначати код УКТ ЗЕД на такі імпортні товари для відображення його у податковій накладній?

Згідно зі змінами, внесеними Законом України від 07.07.2011 р. №3609-VІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» до п. 201.1 статті 201 розділу V ПКУ, починаючи з 6 серпня 2011 року платник ПДВ, який здійснює операції з постачання товарів, ввезених на митну територію України, зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою податкову накладну, в якій зазначаються в окремому рядку обов’язковий реквізит — код товару згідно з УКТ ЗЕД. При цьому немає значення, коли імпортні товари були ввезені на митну територію України, — до чи після внесення зазначених змін.

Відповідно до Закону України від 05.04.2001 р. №2371-III «Про митний тариф України» (далі — Закон №2371) Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) базується на Гармонізованій системі опису та кодування товарів.

Перелік кодів товарів зовнішньоекономічної діяльності зазначено у додатку до Закону №2371.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»