• Посилання скопійовано

Поштовий збір обкладається ПДВ на загальних підставах

Лист ДПСУ від 09.02.2012 р. №1706/5/15-3416 «Щодо нарахування податку на додану вартість на поштовий збір»

ДПСУ роз’яснила нарахування ПДВ на поштовий збір.

Податкова нагадує, що відповідно до пп. 196.1.5 ст. 196 ПКУ, не є об’єктом оподаткування операції з надання послуг з інкасації, розрахунково-касового обслуговування, залучення, розміщення та повернення коштів за договорами позики, депозиту, вкладу (у т.ч. пенсійного), управління коштами та ЦП (корпоративними правами та деривативами), доручення, надання, управління і відступлення прав вимоги за фінансовими кредитами фінустанов, кредитних гарантій і банківських поручительств особою, що надала такі кредити, гарантії або поручительства.

Перелік типових операцій з розрахунково-касового обслуговування, які відповідно до пп. 196.1.5 ст. 196 ПКУ не є об’єктом оподаткування, затверджений постановою Правління НБУ від 15.11.2011 р. №400.

Відповідно до Закону «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» розрахунково-касове обслуговування — це послуги, що надаються банком клієнту на підставі відповідного договору, укладеного між ними, які пов’язані із переказом коштів з рахунка (на рахунок) цього клієнта, видачею йому коштів у готівковій формі, а також здійсненням інших операцій, передбачених договорами.

Отже, послуги з розрахунково-касового обслуговування, що надаються УДППЗ «Укрпошта» та з яких сплачується поштовий збір, обкладаються ПДВ на загальних підставах.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»