• Посилання скопійовано

ДФС про включення сплаченого ПДВ до витрат підприємця

ДФСУ повідомила, що фізособи-підприємці, які працюють на загальній системі та зареєстровані платниками ПДВ, не мають права включати до складу витрат суми ПДВ, які сплачені до бюджету

ДФС про включення сплаченого ПДВ до витрат підприємця

ДФСУ у листі від 15.01.2015 р. № 46/10/24-13-17-01-19 повідомила, що для фізособи-підприємця, зареєстрованого як платник ПДВ, не включаються до витрат і доходу суми ПДВ, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт, послуг).

До складу витрат не включаються суми ПДВ, включеного до ціни товару, що придбаваються платником податку для виробничого або невиробничого використання. У разі якщо платник податку, зареєстрований як платник ПДВ, одночасно проводить операції з продажу товарів, що оподатковуються ПДВ та звільнені від оподаткування або не є об’єктом оподаткування таким податком, ПДВ, сплачений у складі витрат на придбання товарів, робіт, послуг, які входять до складу витрат, включається відповідно до витрат або вартість відповідного об’єкта основних засобів чи нематеріального активу збільшується на суму, що не включена до податкового кредиту такого платника.

Враховуючи вищезазначене, фізособи-підприємці, які працюють на загальній системі та зареєстровані платниками ПДВ, не мають права включати до складу витрат суми ПДВ, які сплачені до бюджету.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»