• Посилання скопійовано

Не забудьте! З 16 березня реєстрація податкових накладних - за новою формою!

Податківці нагадують: з 16.03.2017 р. податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН уже за новою формою (у редакції наказу № 276)

Не забудьте! З 16 березня реєстрація податкових накладних - за новою формою!

Реєстрація в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування за формою, яка була чинною до внесення змін наказом № 276, здійснюється до 16.03.2017 р. (по 15.03.2017р. включно), - пише "Вісник".

До вказаної дати реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН за старою формою не визначалася як помилка, допущена при складанні податкової накладної, та не могла бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною. Такі податкові накладні/розрахунки коригування є підставою для віднесення зазначених у них сум податку до складу податкового кредиту (за умови дотримання всіх інших вимог ПКУ щодо формування податкового кредиту).

Починаючи з 16.03.2017 р., податкові накладні/розрахунки коригування прийматимуться до реєстрації в ЄРПН за новою формою (у редакції наказу № 276).

Нагадуємо, що про це податківці повідомляли, зокрема, у листі від 10.03.2017 р. №5953/7/99-99-15-03-02-17Більше про це тут>>

Також зверніть увагу, що в "Єдиному вікні" ДФС уже є нова форма податкової накладної. Докладніше>>

 

Від редакції

Коди послуг

Тож з 16 березня у графі 3.3 розділу Б ПН потрібно вказувати коди послуг у разі постачання послуг. За Порядком №1307 ці коди потрібно вибирати з кодів, наведених у ДКПП. Графа 3.3 заповнюється на всіх етапах постачання послуг

Зверніть увагу! Встановлення ДФС умовних кодів послуг не передбачено Порядком № 1307. 

Проте Мінфін за проханням ДФС вже повинен був звернутися до Мінекономрозвитку  з приводу актуалізації ДКПП. Детальніше про це у новині. Та поки що відповідного проекту наказу Мінекономрозвитку не має. 

Крім того, ДФС у листі від 15.02.2017 р. №474/4/99-99-15-03-01-13 зауважила, що вона немає можливості надати Мінекономрозвитку вичерпний перелік послуг, які відсутні у ДКПП, оскільки в зверненнях до ДФС платники податку чітко не визначають, які види послуг надаються.

Також пам'ятайте, що платникам ПДВ дано право зазначати код послуг неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду. 

 

Коди УКТ ЗЕД

З 16.03.2017 р. код УКТ ЗЕД потрібно зазначати у графі 3.1 розділу Б ПН у випадку постачання товарів. При постачанні товару, ввезеного на митну територію України, у графі 3.2 розділу Б ПН проставляється позначка "Х". Така позначка має бути зазначена на всіх етапах постачання імпортних товарів.  Графа 3.1 заповнюється на всіх етапах постачання товарів.

Код товару згідно з УКТ ЗЕД потрібно зазначати суцільним порядком без будь-яких розділових знаків (пробілів, крапок тощо). Крім того, платники ПДВ (за винятком постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України) мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду. 

Оскільки УКТ ЗЕД не містить вичерпного переліку товарів, які постачаються на митній території України, з метою врегулювання цього питання з 01.03.2017 року на ДФС покладено повноваження визначати умовні коди товарів, що відсутні в УКТ ЗЕД, та забезпечувати їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі. Перший перелік цих кодів вже оприлюднено. Читайте про це тут>>

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»