• Посилання скопійовано

Затверджено Регламент роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК

Регламент є розпорядчим документом, який визначає організацію роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, та порядок її взаємодії з головними управліннями ДФС в областях, м. Києві та Офісом великих платників податків ДФС

Затверджено Регламент роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК

ДФСУ наказом від 26.06.2017 р. № 450 затвердила Регламент роботи комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

Регламент є розпорядчим документом, який визначає організацію роботи комісії ДФСУ, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, та порядок її взаємодії з головними управліннями ДФС в областях, м. Києві та Офісом великих платників податків ДФС.

На розгляд Комісії ДФС виноситимуться такі матеріали:

  • перелік питань для розгляду на засіданні Комісії ДФС;
  • письмові пояснення та/або копії документів платника податку стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, до якої/якого застосована процедура зупинення реєстрації;
  • Таблицю даних платника податку, яка надана платником податку до ДФС;
  • висновок контролюючих органів з пропозицією щодо реєстрації ПН/РК або відмову в такій реєстрації;
  • висновок контролюючих органів з пропозицією щодо врахування/неврахування інформації, зазначеної у Таблиці даних платника податку;
  • пропозиції щодо удосконалення роботи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — СМ КОР);
  • інформацію про діяльність Робочих груп та пропозиції щодо надання їй оцінки.

Не пізніше 5 робочих днів з дня отримання письмових пояснень та/або копій документів, визначених у пп. «в» пп. 201.16.1 ПКУ та/або Таблиці даних платника податків, Комісія ДФС розглядає отримані матеріали та виносить остаточне рішення про:

  • реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації;
  • врахування/неврахування інформації, зазначеної у Таблиці даних платника податку.

Робочі групи надаватимуть Комісії ДФС пропозиції щодо удосконалення СМ КОР та Критеріїв (термін — до 5 числа кожного місяця).

Комісія ДФС здійснюватиме вибірковий аналіз висновків контролюючих органів з пропозицією щодо врахування/неврахування інформації, зазначеної у Таблиці даних платника податку та/або реєстрації ПН/РК в ЄРПН або відмови в такій реєстрації, сформованих Робочими групами. Термін — до 3 числа кожного місяця.

Завантажити Регламент для перегляду>>

Також Наказом №450 затверджено примірні форми:

  • Рішення комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або відмову в такій реєстрації про врахування/неврахування інформації, зазначеної у Таблиці даних платника податку;
  • Висновку контролюючого органу з пропозицією щодо реєстрації ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації;
  • Висновку контролюючого органу з пропозицією щодо врахування/неврахування інформації, зазначеної у Таблиці даних платника податків.

Переглянути їх можна тут>>

***

Що ще можна прочитати на цю тему?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»