• Посилання скопійовано

Чи виконано ДФС вимогу Закону щодо реєстрації блокованих ПН/РК

Тетяна Острікова оприлюднила депутатське звернення до Мирослава Продана з проханням надати інформацію щодо виконання органів ДФС вимог Закону №2245-VIII , а також надати інформацію щодо кількості та сум ПДВ щодо ПН/РК, зареєстрованих ДФС у січні 2018 року

Чи виконано ДФС вимогу Закону щодо реєстрації блокованих ПН/РК

Законом від 07.12.2017 р. №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» тимчасово зупинено систему блокування податкових накладних. Ми про це писали тут>>

Нагадаємо, що податкові накладні/розрахунки коригування, реєстрацію яких у ЄРПН зупинено відповідно до п. 201.16 ПКУ, реєструються  02.01.2018 року, крім:

  • ПН/РК, за якими станом на 01.12.2017 р. не подані пояснення і документи;
  • ПН/РК, за якими прийнято рішення про відмову в реєстрації і станом на 01.12.2017 р. не розпочато процедуру оскарження в адміністративному або судовому порядку.

ПН/РК, реєстрацію яких зупинено з 01.12.2017 р. до набрання чинності цим Законом та за якими платником податку подані пояснення і копії документів, реєструються в порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Але останнім часом від платників податків надходить інформація, що Закон належним чином не діє, особливо це стосується тих податкових накладних, за якими розпочалося судове та адміністративне оскарження до 01.12.2017 р. 

З огляду на це, народний депутат Тетяна Острікова на своїй офіційній сторінці в мережі Facebook оприлюднила депутатське звернення до Голови ДФСУ - Мирослава Продана з проханням надати інформацію щодо виконання органів ДФС вимог вищезазначеного Закону, а також надати інформацію щодо кількості та сум ПДВ щодо ПН/РК, зареєстрованих ДФС у січні 2018 року.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»