• Посилання скопійовано

Чи оподатковується ПДВ відшкодування збитків за знищене майно

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо порядку оподаткування ПДВ операцій із отримання коштів, що надійшли платнику податку на його банківський рахунок як відшкодування збитків за знищене майно

Чи оподатковується ПДВ відшкодування збитків за знищене майно

ДФСУ у листі від 18.01.2018 р. № 223/6/99-99-15-03-02-15/ІПК розглянули ситуацію: платником у 2014 році укладено договір зберігання зерна кукурудзи з наданням послуг сушіння, підробітку тощо з контрагентом (зберігач) та з умовами повернення зерна в цілості. Зберігач не повернув у повному обсязі зерно, яке було передано на зберігання. Дана обставина зумовила звернення платника до суду. Рішенням суду 2017 року зобов’язано контрагента повернути зерно кукурудзи у відповідній кількості та якості. Проте, за клопотанням державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби судом змінено спосіб і порядок виконання рішення на стягнення зі зберігача грошового еквіваленту вартості втраченого зерна кукурудзи.

У листі податківці зазначили, що кошти, що надходять платнику ПДВ на його банківський рахунок як відшкодування збитків за знищене майно, розцінюються як компенсація вартості такого майна.

Відповідно суми таких коштів включаються до бази оподаткування ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»