• Посилання скопійовано

Знайомтеся з критеріями блокування ПН та показниками податкової історії. ДФС оприлюднила проекти

ДФСУ оприлюднила проекти критеріїв ризиковості платника податку, здійснення операцій та переліку показників та коефіцієнтів, що визначають позитивну податкову історію платника податку

Знайомтеся з критеріями блокування ПН та показниками податкової історії. ДФС оприлюднила проекти

Згідно з п. 10 Постанови КМУ №117 ДФСУ повинна була визначити критерії ризиковості платника податку та  критерії ризиковості здійснення операцій, перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Сьогодні, 20 березня, ДФСУ на офіційному веб-порталі оприлюднила проекти:

Звертаємо увагу: згідно з  п. 10 Постанови №117  ці критерії ще повинен погодити Мінфін*.

Читайте також: ДФСУ презентувала нові правила блокування ПН/РК 

***

Нагадаємо, що з 22 березня знову запрацює блокування ПН/РК (цього дня набере чинності Постанова №117, якою затверджено порядки з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН). Про це ми повідомляли тут, а детально про порядки блокування ПН/РК розповідали в аналітичних матеріалах тут і тут (хоча ми аналізували проекти, але це ті ж самі затверджені порядки).

У зв'язку з цим ДФСУ почала готуватися до відновлення блокування ПН/РК. Згідно з повідомленням на офіційному веб-сайті, з метою реалізації норм п. 201.16 Закону №2245, проводитимуться технологічні та регламентні роботи в автоматизованих системах ДФС. Відтак з 20 по 22 березня зареєструвати ПН/РК буде неможливоПро це тут>>

___________

*UPD 22.03.2018 р. Мінфін уже погодив критерії для системи ризиків, напрацьовані ДФС. Більше тут>>

UPD 23.03.2018 р. Система блокування ПН/РК запрацювала! Повідомлення ДФСУ о 15:00 23 березня

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»