• Посилання скопійовано

Строк реєстрації ПН/РК в ЄРПН – 1095 днів: позиція Мінфіну

Мінфін вважає, що платник податку має право зареєструвати в ЄРПН податкову накладну/розрахунок коригування, складені починаючи з 1 липня 2015 року, протягом 1095 календарних днів з дати їх складення

Строк реєстрації ПН/РК в ЄРПН – 1095 днів: позиція Мінфіну

Нарешті Мінфін у листі від 31.01.2018 р. №11310-09-10/2681 надав роз'яснення щодо сроку  реєстрації ПН та РК з 03.12.2017року.

У листі наголошено, що Законом №2198 знято обмеження (365 календарних днів) для можливості реєстрації в ЄРПН податкових накладних, складених починаючи з 1 липня 2015 року.

ПН та РК, з дати складання яких ще не минуло 1095 к.д, можна зареєструвати в ЄРПН.

Зверніть увагу: наразі податківці у підкатегорії 101.16 ресурсу «ЗІР» на питання щодо граничного строку реєстрації ПН та РК відповіли так: «Відповідь можливо буде надати після визначення позиції Міністерством фінансів України». Тож чекаємо на офіційну інформацію від ДФСУ.

У листі Мінфін також нагадав нові правила визнання податкового кредиту. Наразі платникам ПДВ надана можливість включати до податкового кредиту суми ПДВ за зареєстрованими ПН в ЄРПН протягом 1095 к. днів з дати їх складення. Про це ми повідомляли тут>>

Слід зазначити, що згідно з п. 198.6 ПКУ не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв’язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН ПН/РК.

Якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до ПК суму ПДВ на підставі зареєстрованих ПН/РК в ЄРПН таке право зберігається за ним протягом 1095 к. днів з дати їх складення.

Суми ПДВ за несвоєчасно зареєстрованими ПН/РК включаються до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому їх зареєстровано, але не пізніше ніж через 1095 календарних днів з дати складення ПН/РК (у тому числі для платників податку, які застосовують касовий метод).

***

Читайте також:

Чи можна скласти і зареєструвати РК після 1095 днів з дати складання ПН? – консультує ДФСУ 

Реєстрація РК до заблокованої ПН — чи буде штраф?  

Порушили граничні терміни реєстрації ПН - чи буде адмінвідповідальність? 

Коли визнавати податковий кредит за розблокованими ПН?

Автор: Русанова Ганна

На підставі: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»