• Посилання скопійовано

Заблокували помилково складену ПН: чи подавати документи для її розблокування?

Чи подаються пояснення та копії документів у разі зупинення реєстрації в ЄРПН зайво (помилково) складених податкової накладної/розрахунку коригування?

Заблокували помилково складену ПН: чи подавати документи для її розблокування?

ДФСУ у підкатегорії 101.17 «ЗІР» зазначає, що у разі зайвого (помилкового) складання податкової накладної (ПН)/розрахунку коригування (РК) до ПН відсутні первинні документи щодо постачання товарів/послуг, тому з метою прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН платник податків може подати лише письмові пояснення щодо зайвого (помилкового) складання ПН/РК.

Разом з цим, Порядком зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН визначено право, а не обов’язок платника податків надавати документи, необхідні для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН.

Отже, враховуючи норми Порядку та п. 44.1 ПКУ щодо заборони формування показників податкової звітності на підставі даних, не підтверджених, зокрема первинними документами, платник податку може не надавати документи, необхідні для прийняття рішення про реєстрацію в ЄРПН зайво (помилково) складених ПН/РК.

***

Читайте також: Як складати РК до ПН в залежності від причин коригування — офіційне детальне роз'яснення від ДФС

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»