• Посилання скопійовано

Які коди нових УКТ ЗЕД для електромобілів підпадають під звільнення з ПДВ?

Податківці навели коди нового УКТ ЗЕД, які підпадають під режим звільнення від оподаткування ПДВ для електромобілів

Які коди нових УКТ ЗЕД для електромобілів підпадають під звільнення з ПДВ?

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що з 03.07.2020 набрав чинності Закон України від 04.06.2020 р. №674-ІХ «Про Митний тариф України».

Застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ, визначено п. 64 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, відповідно до якого, тимчасово, до 31.12.2022 року, звільняються від оподаткуванню податком на додану вартість операції із ввезення на'митну територію України та з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що зазначені у товарній підкатегорії 8703 90 10 10 згідно з УКТ ЗЕД (в тому числі вироблених в Україні).

При цьому відповідно до кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), визначених у митному тарифі України, встановленому Законом «Про Митний тариф України», зазначені у пункті 64 підрозділу 2 розділу XX ПКУ транспортні засоби класифікуються, зокрема в таких товарних підкатегоріях згідно з УКТ ЗЕД:

  • 8703 80 10 10;
  • 8703 80 90 10

Таким чином, режим звільнення від оподаткування ПДВ, визначений пунктом 64 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, поширюється, зокрема на операції з постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), що класифікуються у товарних підкатегоріях 8703 80 10 10 і 8703 80 90 10 згідно з УКТ ЗЕД.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»