• Посилання скопійовано

Як бути з перехідними операціями зі с/г товарами, на які встановлено 14% ПДВ?

Податківці навели правила коригування ПН за періоди до 1 березня на операції зі с/г товарами, на які з 1 березня встановлено 14% ПДВ

Як бути з перехідними операціями зі с/г товарами, на які встановлено 14% ПДВ?

Податківці у листі від 01.03.2021 № 5257/7/99-00-21-03-02-07 навели особливості оподаткування ПДВ (у тому числі нарахування та коригування податкових зобов’язань з ПДВ) окремих с/г товарів за ставкою 14%.

У разі якщо перша подія при постачанні товарів (сільськогосподарської продукції, що класифікується за товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД, визначеними у нормах Закону № 1115), операції з постачання яких з 01 березня 2021 року підлягатимуть оподаткуванню за ставкою ПДВ у розмірі 14 відс., відбулася до вказаної дати, то перерахунок ставки ПДВ і суми податку на дату настання другої події не здійснюється.

У разі якщо за операціями з постачання товарів (сільськогосподарської продукції, що класифікується за товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД, визначеними у нормах Закону № 1115), здійсненими до 01 березня 2021 року, після 01 березня 2021 року відбувається повернення авансового платежу або поставлених товарів або у зв’язку зі зменшенням кількості або вартості таких товарів, то коригування сум податкових зобов’язань з ПДВ здійснюється, виходячи із ставки ПДВ у розмірі 20 відсотків.

Отже, якщо, починаючи з 01 березня 2021 року, відбувається повернення авансового платежу або товарів (сільськогосподарської продукції, що класифікується за товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД, визначеними у нормах Закону № 1115), зміна кількості або вартості товарів, поставлених до вказаної дати у сторону зменшення або в межах попередньої суми, то у розрахунку коригування до податкової накладної, що була складена за операцією з постачання таких товарів, платнику ПДВ (постачальнику) треба зазначити ставку ПДВ, вказану у податковій накладній, що коригується (20 відсотків).

***

Читайте також: Як складати ПН та РК до них на окремі с/г товари з 1 березня

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»