• Посилання скопійовано

Гетманцев продовжує отримувати скарги на ДПС щодо відмов у розблокуванні ПН

15 скарг на дії органів ДПС в частині блокування податкових накладних надійшли до Гетманцева. За його словами, за п'ятьма зверненнями ДПС було зареєстровано податкові накладні, за 4 — вжито заходи щодо виконання рішення суду

Гетманцев продовжує отримувати скарги на ДПС щодо відмов у розблокуванні ПН

Голова Комітету з податкової політики в своєму Телеграм-каналі вказав, що протягом останніх 2 місяців до нього надійшло більше 60 звернень громадян з різних питань.

Зокрема, 8 містили інформацію щодо нелегального продажу тютюнових виробів; 15 - скарги на дії органів ДПС в частині блокування податкових накладних; 14 - пропозиції щодо удосконалення законодавства; 9 - вказували на бездіяльність правоохоронних органів, 3 звернення містили інформацію щодо нелегального продажу алкоголю тощо.

Він зазначив, що значна частина звернень, які адресують йому громадяни містить проблеми, вирішення яких не належить до компетенції народного депутата.

Однак, кожне таке звернення було комплексно проаналізовано та направлено за компетенцією відповідним органам державної влади. Розгляд питань такими органами постійно перебуває на особистому контролі депутата.

В результаті розгляду звернень:

— в м. Харків працівниками ДПС та Нацполіції було припинено діяльність 6 суб’єктів, які здійснювали роздрібну торгівлю контрафактними тютюновими виробами;

— по 5 зверненнях ДПС було зареєстровано податкові накладні, по 4 - вжито заходи щодо виконання рішення суду;

— ДПС було переглянуто правомірність нарахування платнику податкових зобов’язань, в результаті чого скасовано ППР в частині штрафних санкцій на загальну суму 239 тис. грн.;

— АТ «Ощадбанк» повернуло особі неправомірно списану комісію за проведення банківських операцій;

— було відкрито кримінальне провадження за фактами, викладеними у зверненні в частині шахрайства стосовно особи;

— Нацполіція ініціювала перевірку незаконних дій працівників про яких йшлося у зверненні.

Депутат закликає громадян звертатися за адресою: hetmantsev@rada.gov.ua. Кожна проблемне питання буде розглянуто.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»