• Посилання скопійовано

Платники ПДВ продовжують скаржитися Гетманцеву на ситуацію з блокуванням ПН

Гетманцев навів кількість скарг платників ПДВ, які звернулися до нього щодо проблем з блокуванням ПН. Про це поговоримо далі

Платники ПДВ продовжують скаржитися Гетманцеву на ситуацію з блокуванням ПН

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вказав, що отримує значну частину листів, присвячених, напевно, найболючішій темі: протиправне блокування ПН та віднесення СГ [суб’єкта господарювання] до переліку ризикових платників ПДВ.

Він наголосив, що кожне звернення було направлено на ДПС в індивідуальному розрізі платника для відпрацювання проблеми.

Розгляд питань щодо роботи системи зупинення реєстрації податкових накладних /розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних обов’язково здійснюється за кожним конкретним зверненням. Але для цього проводиться аналіз усього масиву податкової інформації та досліджується суть господарських операцій по ланцюгах постачання та придбання товарів.

За результатами роботи Комітету Гетманцева за останні 4 тижні направлено та розглянуто 35 звернень громадян. За наслідком розгляду:

  • виключено з ризиків 5 суб’єктів господарювання;
  • зареєстровано 43 ПН;
  • відмовлено у задоволенні вимог 13 заявникам.

Але, крім скарг щодо блокування накладних, на пошту Гетаманцев отримує й інші звернення.

Так, після кричущої ситуації зі затримкою виплат заробітної плати працівникам однієї з українських лікарень, він звернувся до Держпраці з цією проблемою. Після звернення було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу у медичному закладі та розпочато ліквідацію заборгованості на суму понад 300 тисяч гривень.

***
Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»