• Посилання скопійовано

Скорочення строку перевірок з питань відшкодування ПДВ: ухвалено закон

7 лютого ВРУ підтримала в цілому законопроєкт №6085, яким пропонується скасувати подвоєння терміну перевірок на відшкодування ПДВ. Але фактично ця норма почне діяти лише з 20 березня. Про це докладніше далі

Скорочення строку перевірок з питань відшкодування ПДВ: ухвалено закон

7 лютого ВРУ ухвалила в цілому законопроєкт №6085 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо прискорення відшкодування податку на додану вартість та відновлення нарахування пені за його несвоєчасне відшкодування». Головна його мета - скасування обовʼязковості застосування токенів (про це - тут).

Але цим же законопроєктом заплановано скасувати тимчасові норми щодо зменшення строків проведення документальних позапланових перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ. Строк проведення таких перевірок становитиме 30 календарних днів, що настають після закінчення граничного строку проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

Очікується, що цей Закон набере чинності з 31 грудня 2023 року, але норма щодо скорочення строків для перевірок для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ - з 20 березня 2023 року. Про це повідомимо додатково.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»