• Посилання скопійовано

Що не так з оцінкою ДПС щодо потужностей платників ПДВ при розгляді таблиць даних?

На сьогодні при поданні платниками Таблиць даних платника відсутня можливість визначити наявність у платника засобів виробництва – як у власності, так і в оренді або в оперативному управлінні

Що не так з оцінкою ДПС щодо потужностей платників ПДВ при розгляді таблиць даних?

Южаніна у своєму Телеграм-каналі підкреслила, що коли податкова вивчає платника ПДВ на предмет ризиковості, то повинна надавати йому об’єктивну оцінку.

На сьогодні при поданні платниками Таблиць даних платника відсутня можливість визначити наявність у платника засобів виробництва – як у власності, так і в оренді або в оперативному управлінні.

На це звернули увагу в Громадській раді при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області і надіслали до Міністерства фінансів лист із пропозицією розширити перелік типів об’єктів за формою №20-ОПП, а саме: крім місць реалізації товарів, робіт, послуг, доповнити Довідник засобами виробництва.

Таке доопрацювання форми сприяло б значному зменшенню кількості підприємств, яким помилково присвоюється статус ризикових.

У відповідь у ДПС, по суті, відмовили у врахуванні пропозиції.

Податковій це не цікаво і не потрібно.

А за те, що з часом через у тому числі недосконалість форми №20-ОПП за результатами розгляду скарг помилково присвоєні платникам рішення про надання статусу ризиковості скасовуються, ДПС не відповідає, тому і пропозиція не зацікавила.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»