• Посилання скопійовано

У липні кількість ризикових платників ПДВ суттєво зменшилась

Як розповіла Н. Южаніна, станом на 01.08.2023 р. кількість ризикових платників суттєво зменшилася (на 18 841, або 37%) та становить 32 155 платників. Тобто 23% від платників, які подавали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН

У липні кількість ризикових платників ПДВ суттєво зменшилась

Ніна Южаніна вкотре звернулася до ДПС за інформацією щодо окремих питань роботи СМКОР, цього разу у липні 2023 р. Дані за червень дивіться тут.

Згідно з цими даними, у липні продовжується тенденція зменшення кількості платників ПДВ в Україні. Так, за липень їхня кількість зменшилася ще на 1 697, що більш ніж удвічі за червень (-795 платників ПДВ).

За липень 2023 року 142 215 платників подали на реєстрацію ПН/РК в ЄРПН. При цьому порівняно з червнем  кількість таких платників збільшилася на 0,6%, а кількість ПН/РК зменшилася на 6% і сума ПДВ зменшилася майже на 2%.

Щодо ризикових платників ПДВ, то станом  на 01.08.2023 р. кількість ризикових платників суттєво зменшилася (на 18 841, або  37%)  та становить 32 155 платників. Тобто 23% від платників, які подавали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН.

"Це перший позитивний результат за період нашого щомісячного моніторингу", - зауважила Н. Южаніна.

Нагадаємо, що, на думку Д. Гетманцева, повністю розв’язати проблему блокування податкових накладних «білого» бізнесу неможливо. Але можна зменшити, над чим і працюють. «За результатами серпня очікуємо зменшення. Зараз підготовлені чергові, вже треті, зміни до постанови Кабміну №1165, які повинні зменшити цей відсоток удвічі. Це шлях, яким ми вирішуємо проблему блокування податкових накладних. Я хочу, щоб ми дійшли до 0,2%», – пояснив нардеп. 

Так, вже у липні, за даними Гетманцева, ситуація із блокуванням податкових накладних стабілізувалася, і це є результатом спільної з Комітетом девʼятимісячної роботи.

Звертаємо увагу, що на сайті Мінфіну опублікувано черговий проєкт постанови КМУ щодо внесення змін до Порядку блокування ПН та РК. Зокрема, запропоновано внести зміни до окремих норм автоматизованого моніторингу відповідності ПН та РК критеріям оцінки ступеня ризиків. А саме: до ознаки безумовної реєстрації та переліку показників позитивої податкової історії платника ПДВ. Більше читайте тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»