• Посилання скопійовано

Зʼявилися рекомендації від НАЗК для мінімізації ризиків при блокуванні ПН

НАЗК розробило рекомендації для мінімізації ризиків при блокуванні податкових накладних (головним чином корупційних). Серед них запровадження ризик-орієнтованого підходу у визначенні саме ризикових операцій, а не ризикових суб’єктів господарювання

Зʼявилися рекомендації від НАЗК для мінімізації ризиків при блокуванні ПН

Южаніна у своєму Телеграм-каналі зауважила, що НАЗК розробило рекомендації для мінімізації ризиків при блокуванні податкових накладних (головним чином корупційних).

Рекомендації будуть надіслані органам виконавчої влади, відповідальним за формування та реалізацію державної податкової політики, зокрема Міністерству фінансів України та Державній податковій службі України. 

Серед них:

  • проведення аналізу ефективності роботи СМКОР за період 2017 – 2023 рр. з оприлюдненням таких результатів;
  • впровадження системи моніторингу результативності розгляду судами податкових спорів, що пройшли процедуру адміністративного оскарження, та стану виконання відповідних судових рішень;
  • запровадження ризик-орієнтованого підходу у визначенні саме ризикових операцій, а не ризикових суб’єктів господарювання;
  • визначення критеріїв ефективності СМКОР, зокрема:
    • співвідношення зупинених ПН/РК до зареєстрованих (за кількістю накладних), %;
    • співвідношення зупинених ПН/РК до зареєстрованих (за сумою ПДВ), %;
    • кількість підприємств, яким було зупинено ПН/РК (ризикових) – місяць до місяця, у динаміці;
    • кількість ПН/РК, щодо яких судами ухвалено рішення на користь платників податків, до кількості ПН/РК, щодо яких судами ухвалено рішення на користь держави.

***

Читайте такожНАЗК дослідило корупційні ризики у блокуванні ПН та РК: чого чекати бізнесу?

 

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»