• Посилання скопійовано

Бізнес-омбудсмен нагадав про необхідність проведення аудиту СМКОР

Під час зустрічі бізнес-омбудсмен і Мінекономіки порушили питання вдосконалення СМКОР, аудит якої був задекларований у відповідному Указі Президента. Бізнес-омбудсмен наголосив на важливості залучення зовнішньої експертної оцінки у процесі аудиту системи

Бізнес-омбудсмен нагадав про необхідність проведення аудиту СМКОР

Відбулася зустріч РБО в повному складі – бізнес-омбудсмен та дві його заступниці (Роман Ващук, Тетяна Коротка та Юлія Андрусів) з Першою віцепрем’єр-міністеркою України, Міністеркою економіки України – Юлією Свириденко та її колегами Олексієм Соболєвим, заступником Міністра економіки та Олександром Палазовим, директором Департаменту регуляторної політики та підприємництва. Рада бізнес-омбудсмена як консультативно-дорадчий орган КМУ регулярно комунікує з представниками Уряду України, аби не тільки вказувати на нагальні проблеми приватного сектору, але і знаходити шляхи для їх врегулювання.

Передусім Проєкт Декларації справедливого і розсудливого адміністрування, яку розробила Рада, став однією з ключових тем розмови. Ця ініціатива розглядається як нова форма урядового забезпечення прав для бізнесу і громадян. В основу Декларації Рада поклала ключові принципи належного урядування, серед яких: добросовісність, пропорційність, розсудливість, а також інші загальні принципи права ЄС. Впровадження Декларації стане важливим кроком у напрямі наближення України до стандартів Європейського Союзу та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Сторони домовились про те, як можна вимірювати ці кроки щодо впровадження положень Декларації, зокрема працею порталу «Пульс».

Крім того, Рада бізнес-омбудсмена презентувала новий напрям своєї діяльності, спрямований на вирішення проблем, пов’язаних з відбудовою України. Цей напрям охоплює, як практичну допомогу приватному сектору, пов’язану з його діяльністю по відбудові (в самому широкому сенсі), так і розробку рекомендацій із вдосконалення державних політик для подолання економічних наслідків повномасштабної військової агресії рф. 

Насамкінець порушили питання вдосконалення системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР), аудит якої був задекларований  у відповідному Указі Президента України. Бізнес-омбудсмен Роман Ващук наголосив на важливості залучення зовнішньої експертної оцінки у процесі аудиту цієї системи. Рада бізнес-омбудсмена вкотре висловила готовність надати свою підтримку та експертизу центральним органам виконавчої влади у цьому питанні, аби підвищити ефективність та прозорість роботи СМКОР.

Сталий діалог Ради бізнес-омбудсмена протягом 10 років з Міністерством економіки  сприяє ефективному вирішенню проблем бізнесу.

Джерело: Рада бізнес-омбудсмена України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»