• Посилання скопійовано

Витрати на придбання у платника ЄП «неподаткових» послуг не відображають у додатку ОК

Платник податку на прибуток придбав у приватного підприємця — платника єдиного податку послуги, які не відносяться на витрати в податковому обліку. Чи відображається в додатку ОК вартість таких послуг?

Відповідно до п. 152.3 ст. 153 Податкового кодексу України платники податку разом з відповідною податковою декларацією подають органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів — платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом.

Перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів — платників єдиного податку зазначається у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (далі — Додаток ОК), затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 р. №1684.

Таким чином, якщо витрати на придбання послуг у приватного підприємця — платника єдиного податку не включаються до витрат, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, вартість таких витрат не відображається в Додатку ОК.

З відповідей на запитання під час «гарячої лінії» 20 червня 2012 року першого заступника начальника ДПІ у Франківському районі м. Львова Романюка Ю.П.

 

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»