• Посилання скопійовано

Суб'єкти програмної індустрії - пільговики подають лише одну декларацію

Якщо суб'єкт програмної індустрії здійснює лише пільгову діяльність, він подає лише декларацію з діяльності, прибуток від якої оподатковується за ставкою 5 %

Суб'єкти програмної індустрії - пільговики подають лише одну декларацію

Державна фіскальна служба у листі від 09.09.2014 р. №3139/6/99-99-19-02-02-15 нагадала, що для суб'єктів індустрії програмної продукції встановлено ставку податку на прибуток підприємств у розмірі 5 %.

При цьому ПКУ встановлено обов'язок платників податку вести окремий облік доходів та витрат, пов'язаних з отриманням прибутку від здійснення видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт та надання послуг в індустрії програмної продукції, що дають право суб'єкту індустрії програмної продукції на застосування особливостей оподаткування.

Наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 р. №872 затверджено нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємства.

У розділі 9 Податкової декларації передбачено відмітку про те, що податкова декларація подається суб'єктом індустрії програмної продукції з діяльності, прибуток від якої оподатковується за ставкою 5 %.

Таким чином, платник податку, якого включено до реєстру суб'єктів, які застосовують особливості оподаткування діяльності в індустрії програмної продукції, веде окремий облік доходів і витрат від застосування пільгового режиму оподаткування та від іншої діяльності, яка оподатковується за загальною системою, та відповідно подає дві декларації з податку на прибуток. Якщо суб'єкт програмної індустрії здійснює лише пільгову діяльність, він подає лише декларацію з діяльності, прибуток від якої оподатковується за ставкою 5 %

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»