• Посилання скопійовано

Облік прибутку підприємств, звільнених від оподаткування: узагальнююча податкова консультація

Затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо обліку прибутку, звільненого від оподаткування відповідно до вимог п.154.8, п.154.9 Податкового кодексу

ДФСУ наказом від 30.04.15 р. № 325  затвердила Узагальнюючу податкову консультацію щодо обліку прибутку, звільненого від оподаткування відповідно до вимог п.154.8п.154.9 ст.154 Податкового кодексу

Нагадаємо, що згідно з цими пунктами передбачалося звільнення від оподаткування прибутку:

 -  підприємств паливно-енергетичного комплексу в межах фактичних витрат, що не перевищують загальну річну суму;

 - госпсуб'єктів водо-, теплопостачання та водовідведення в межах витрат, передбачених інвестиційними програмами.

Податківці наголосили, що ведення окремого обліку доходу (прибутку) та витрат, пов’язаних з отриманням доходу (прибутку) з метою застосування пунктів 154.8 та 154.9 ПКУ, відповідно до пункту 152.11 статті 152 ПКУ не передбачалося.

Сума прибутку, що звільнялася від оподаткування, відповідно до вищезазначених пунктів відображається у додатку ПЗ до Декларації з прибутку. У рядку 09 таблиці 1 додатка ПЗ до Декларації платники, що користуються пільгами згідно з пунктами 154.8 та 154.9 статті 154 ПКУ, повинні були зазначити суму прибутку, звільненого від оподаткування, а у рядках А1, А2, А3 цієї таблиці здійснити прокреслення. 

======

Як відомо, з 1 січня 2015 року Законом №1621 розділ III "Податок на прибуток" викладено у новій редакції. Тобто в даному випадку йдеться про редакцію ПКУ до 01.01.2015 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»