• Посилання скопійовано

Чому з 2015 року так і не запроваджено податку на виведений капітал? - нова позиція Южаніної

За словами Южаніної, на сьогодні спільної позиції про необхідність прийняття ПнВК і, як наслідок, вирішення спільного питання тимчасових втрат бюджету, немає

Чому з 2015 року так і не запроваджено податку на виведений капітал? - нова позиція Южаніної

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна прокоментувала винесення на розгляд Комітету законопроекту про податок на виведений капітал. 

За словами парламентаря, на сьогодні спільної позиції про необхідність прийняття ПнВК і, як наслідок, вирішення спільно питання тимчасових втрат бюджету, немає.

«Деякі експерти навіть загострили увагу на позиції МВФ (у тому числі, виходячи з тексту Меморандуму). Деякі зауважили, що стабільна фіскальна політика тільки-но звучала на міжнародних заходах, тож, мовляв, що ми робимо? А деякі взагалі не знають, що це за податок, і розмірковують про вади фінансового обліку витрат. Погано, звісно, що ми, починаючи з осені 2015 року, так і не опанували переваги ПнВК»,- підкреслила вона.

Також Ніна Южаніна повідомила, що днями мала зустріч із підприємцями, що застосовують спрощену систему оподаткування. 

«Говорили про конкретні проблеми саме малих підприємців. У результаті погодились, що для другої групи платників єдиного податку можна внести зміни в частині збільшення граничного обсягу реалізованих товарів, послуг до 3 млн грн чи навіть і до 4 млн грн на рік. Але лише для тих, хто застосує фіскальні касові апарати. Всі інші умови наразі треба залишати без змін»,- підкреслила парламентар.

Крім того, Голова Комітету написала: «Дізналася , що хтось намагався нав’язати підприємцям думку, що я проти спрощенців і хочу ліквідувати цю систему. Відповідь проста: а чи не є оцінкою моїх дій те, що всі ці п`ять років, незважаючи на тиск певних кіл, не дали знищити цю систему, я особисто стійко провела вже чотири роки головою в комітеті, не даючи цього зробити? Хоча спроби були і в 2015, і в 2016 роках».

Також народний депутат підкреслила, що те, що в ті роки не пішли на такі дії, є більшою мірою заслуга Президента Петра Порошенка, бо саме він відстояв нашу позицію у переговорах з МВФ.

Резюмуючи, політик підкреслила: «Вибори пройдуть і знов настане реальність, де нам усім жити з реформами, в тому числі,  в податковій сфері. Або без них»,- додала вона.

 

***

Читайте також: МВФ проти прийняття закону про податок на виведений капітал

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»