• Посилання скопійовано

Річний дохід для податкових різниць у 40 млн грн: як його застосовувати?

З 23 травня річний дохід для обов'язкового застосування податкових різниць становить 40 млн грн. Як та коли приймати рішення про незастосування різниць у разі отримання доходу менше 40 млн грн? Читайте думку ДПС і коментар від редакції

Річний дохід для податкових різниць у 40 млн грн: як його застосовувати?

Податківці у підкатегорії 102.20.01 «ЗІР» наголосили, що платники податку на прибуток підприємств, у яких річний дохід за 2020 звітний рік не перевищить 40 млн. грн. зможуть:

При цьому у 2020 році річний податковий (звітний) період з податку на прибуток підприємств застосовується платниками, у яких річний дохід за 2019 звітний рік не перевищує 20 млн. гривень.

 

Від редакції

 Зауважимо, що таке ж роз'яснення податківці надавали у листі від 04.06.2020 р. №8939/7/99-00-07-02-01-07.

Про це ми докладно писали тут. Але ані в поточному роз'ясненні, ані в листі, не йдеться про правила заповнення річної декларації у разі отримання доходу менше 40 млн. грн. Свій аналіз ситуації ми наводили в аналітиці. Але чекаємо ще на ДПС.

На нашу думку, якщо платник у І кварталі 2020 року податкові різниці застосовував, а в наступній декларації (за І півріччя) отримав право їх не застосовувати і прийняв про це відповідне рішення. Адже це не суперечить нормам ПКУ! 

Він може скласти декларацію вже без податкових різниць (тобто визначити об’єкт оподаткування за даними бухобліку за І півріччя). І діяти так до того кварталу 2020 року, у якому сума доходу за рік перевищить 40 млн грн.

Якщо ж такого перевищення доходу в 2020 році не відбудеться, то і річну декларацію за 2020 рік такий платник може скласти без застосування податкових різниць. 

Або може відкоригувати цю ситуацію вже під час подання річної декларації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»