• Посилання скопійовано

Резидент Дія.Сіті виплачує нерезиденту доходи: що з податками?

Податківці навели правила оподаткування при виплаті нерезиденту доходів резидентом Дія Сіті

Резидент Дія.Сіті виплачує нерезиденту доходи: що з податками?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає у яких випадках резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах, які здійснюють на користь нерезидентів виплату доходів, не утримують податок з таких доходів.

Резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах, які здійснюють на користь нерезидентів виплату доходів, зазначених в абзацах четвертому – шостому пп. 14.1.49 ПКУ, не утримують податок з таких доходів за правилами, встановленими пп. 141.4.2 ПКУ, якщо суми таких доходів підлягають оподаткуванню відповідно до пп. 141.9-1.2.15 та пп. 141.9-1.3 ПКУ за ставкою, передбаченою п. 136.1 ПКУ.

Підпункт 141.4.12 ПКУ.

Довідково: Для цілей оподаткування до дивідендів прирівнюються також:

  • суми доходів у вигляді платежів за цінні папери (корпоративні права), що виплачуються на користь нерезидента, зазначеного в пп. «а», «в», «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ, у контрольованих операціях понад суму, яка відповідає принципу «витягнутої руки»;
  • вартість товарів (робіт, послуг), (крім цінних паперів та деривативів), що придбаваються у нерезидента, зазначеного в пп. «а», «в», «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ, у контрольованих операціях понад суму, яка відповідає принципу «витягнутої руки»;
  • сума заниження вартості товарів (робіт, послуг), які продаються нерезиденту, зазначеному в пп. «а», «в», «г» пп. 39.2.1.1 ПКУ, у контрольованих операціях порівняно із сумою, яка відповідає принципу «витягнутої руки» (абзаци четвертий – шостий пп. 14.1.49 ПКУ).

Відповідно до п. 136.1 ПКУ базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»