• Посилання скопійовано

Чи враховуються податки філій у розрахунок МПЗ?

Для розрахунку МПЗ використовується сума сплачених податків у цілому щодо платника протягом звітного року (з урахуванням сплачених податків філіями як платниками податків)

Чи враховуються податки філій у  розрахунок МПЗ?

Нагадаємо, що платниками МПЗ є:

  1. платники податків – фізичні особи (резиденти України), які володіють та/або користуються (орендують (суборендують), на умовах емфітевзису, постійно користуються) земельними ділянками, віднесеними до сільгоспугідь (пп. 162.1.1-1 ПКУ). При цьому його визначення фізособам здійснюється контролюючими органами за їх податковою адресою (пп. 170.14.3 ПКУ) та сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Важливо! У разі державної реєстрації платника податку ФОПом  МПЗ за земельні ділянки, віднесені до сільгоспугідь, які використовуються таким підприємцем для провадження господарського діяльності, розраховується таким платником вже самостійно, у порядку, визначеному п. 177.14 та ст. 297-1 ПКУ, з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація ФОПа;
  2. зареєстровані ФОПи – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у т.ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільгоспугідь, які здійснюють виробництво власної сільгосппродукції. Важливо! Йдеться про ФОПів на загальній системі (п. 177.14) та платників єдиного податку (п. 297-1.1 ПКУ);
  3. голови сімейних ФГ, у т.ч. щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного ФГ та використовуються таким сімейним ФГ (п. 177.14 ПКУ);
  4. платники податку на прибуток - власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у т.ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільгоспугідь (п. 141.9 ПКУ).

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що для розрахунку МПЗ використовується сума сплачених податків, зборів, платежів у цілому щодо платника протягом податкового (звітного) року (з урахуванням сплачених податків, зборів, платежів філіями як платниками окремих податків) (згідно з  пп. 141.9.2 – 141.9.3, пп. 170.14.5, пп. 297-1.2 – 297-1.6 ПКУ). 

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»