• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №10(35) | 27.10.2020 р.

Тридцять п'ятий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №10(35) | 27.10.2020 р.

Це – вже тридцять п’ятий (і десятий у 2020 році) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув місяць. За цей час з’явилося багато цікавого та нового, а саме:

 

  • розповімо, що ДПС було викрито схему умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах;
  • зазначимо, що з 2020 року матимемо ще одне свято – день виноградаря і винороба;
  • зауважимо, що для вирішення питань щодо блокування ПН у фермерів запрацюють спеціальні робочі групи;
  • проінформуємо, що заяву про внесення сільгосптоваровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подаємо за новою формою;
  • з’ясуємо, в які терміни слід подати документи сільгоспвиробникам для дотації.

Гарного вам читання!

 

***

Викрито схему умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах
Представниками ДПС спільно з оперативним та слідчим управліннями ГУ ДФС у Миколаївській області викрито схему умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах на суму приблизно 41 млн грн при експорті за межі митної території України продукції сільськогосподарського виробництва.

За вказаними матеріалами слідчим управлінням ГУ ДФС у Миколаївській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч. 3 ст. 212 ККУ, та накладено арешт на майно на суму близько 60 млн гривень. Наразі тривають слідчі дії в рамках зазначеного кримінального провадження.

 

В Україні з'явиться ще одне свято 
Наприкінці вересня Президент підписав Указ про встановлення ще одного офіційного свята. В Україні День виноградаря і винороба відзначатиметься у другу неділю листопада. У 2020 році святкуватимуть 8 листопада.

Нагадаємо, 1 липня Кабінет Міністрів підтримав Указ Президента щодо встановлення Дня виноградаря і винороба.

 

Для вирішення питань щодо блокування ПН у фермерів запрацюють спеціальні робочі групи
12 жовтня Мінекономіки повідомило, що в Україні при обласних державних організаціях запрацюють робочі групи з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних.

Основними завданнями робочих груп з вирішення податкових питань фермерів є:

  • сприяння взаємодії органів влади у врегулюванні проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних фермерськими господарствами;

  • організація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед фермерських господарств щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних;

  • аналіз можливих ризиків, які виникають у сфері реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами;

  • комплексний аналіз фінансово-економічних чинників відповідної області, що впливають на діяльність фермерських господарств та можуть вплинути на ситуацію з блокуванням податкових накладних;

  • напрацювання шляхів, механізму і способів вирішення проблемних питань, що виникають при реєстрації податкових накладних фермерськими господарствами тощо.

 

Заяву про внесення с/г товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації подаємо за новою формою
16 жовтня в «Офіційному віснику України» №81/2020 опубліковано наказ Мінфіну від 17.08.2020 р. №505, яким:

  • викладено у новій редакції форму Заяви про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації,

  • у тексті форми Заяви про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації слова "серія та/або номер" у всіх відмінках замінено словами "серія (за наявності) та номер" у відповідних відмінках.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (тобто з 16 жовтня). Про це ми писали тут.

 

В які терміни слід подати документи сільгоспвиробникам для дотації?
У 2020 році державні дотації надаються на підтримку розвитку пріоритетних галузей АПК, зокрема, тваринництва, садівництва, фермерства, сільськогосподарського машинобудування. Мінекономіки наголосило, що прийом документів за програмою «Державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції», зокрема:

  • до 15 листопада поточного року до Комісії Мінекономіки – відшкодування вартості тваринницьких об'єктів;

  • до 15 листопада поточного року до Комісії Мінекономіки – відшкодування вартості об’єктів зі зберігання та переробки зерна.

Детальніше про перелік документів та вимоги Порядку – за посиланням.

 

***

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»