• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №10(56) | 11.11.2022 р.

П'ятдесят шостий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №10(56) | 11.11.2022 р.

Це – вже п'ятдесят шостий (десятий у 2022 році та восьмий під час війни) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув місяць. За цей час з’явилося достатньо цікавого та нового, а саме:

 

  • розкажемо, чи можна не застосовувати на складах підприємства РРО у разі торгівлі власною продукцією;
  • зазначимо, чи можна не застосовувати РРО при наданні ветпослуг у сільській місцевості;
  • наведемо правила оформлення заявок на гранти на теплиці і сади;
  • проінофрмуємо про оновлення е-кабінету бронювання працівників;
  • нагадаємо, коли новостворена юрособа може стати «єдинником» 4 групи.

Гарного вам читання!

***

 

Чи можна не застосовувати на складах підприємства РРО у разі торгівлі власною продукцією?
Полтавські податківці підкреслили, що у разі відповідності підрозділів підприємства (складів,  в яких зберігається та реалізується продукція) критеріям відокремленого підрозділу, що визначені Положенням, торгівля продукцією власного виробництва може здійснюватися без застосування РРО та/або ПРРО.

Але у такому випадку ці операції мають проводитися у касах відокремлених підрозділів підприємства з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою суб'єкта господарювання.

 

Чи можна не застосовувати РРО при наданні ветпослуг у сільській місцевості?
Наразі дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО при наданні ветеринарних послуг на території села, селища.

Відповідно до пункту 7 Переліку дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО при роздрібній торгівлі медичними і фармацевтичними товарами та надання медичних і ветеринарних послуг на території села, селища.

Окремо слід зазначити, що абзацом першим пункту 2 Постанови №1336 встановлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов'язковим, у розмірі 250 тис. гривень на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів (надання послуг).

Ми пишемо про це у свой новині  ось тут.

 

Гранти на теплиці і сади: поради від Мінагрополітики
Чотири місяці як діє нова Урядова програма «єРобота» і триває прийом заявок на участь у шести різних напрямах через Дію.

У розʼясненні Мінагрополітики наголошено, що у поданих проєктах на закладку саду, так і на будівництво теплиці, повинні обов’язково бути передбачені система зрошення та водозабір.

Також в ньому підкреслено, що ці грантові програми не передбачають повернення державі коштів, а однією з умов є чесна сплата податків та зборів під час виробничої діяльності.

Реалізацію проєкту по садівництву контролюватимуть на предмет цього протягом 5 років, грант на теплиці – протягом 3-х років. А у разі порушення вимог отримувачу буде відмовлено у будь-якій державній допомозі протягом найближчих 10 років. 

 

Удосконалено роботу Е-кабінету бронювання працівників
Мінагрополітики проінформувало, що з 1 листопада не потрібно повторно заповнювати форми, якщо запит було відхилено і його потрібно виправити та подати заново,

Завдяки удосконаленню потрібно зробити кілька простих кроків:

  • відкрити картку відхиленого запиту (двічі натиснувши по ньому лівою кнопкою миші);
     
  • натиснути кнопку (копіювати).

Система скопіює запит та відкриє копію у новому вікні. Після цього потрібно внести зміни, згенерувати додаток та відправити запит.

Аналогічно можна повторно відправляти розглянуті запити на бронювання.

 

Коли новостворена юрособа може стати «єдинником» 4 групи?
Податківці з Київської області зазначили, що новоутворені сільськогосподарські товаровиробники  - юридичні особи можуть бути платниками єдиного податку ІV групи з наступного року, якщо частка сільськогосподарського товаровиробництва, отримана за попередній податковий (звітний) рік, дорівнює або перевищує 75% (пп. 291.4.7 ПКУ).

Відповідно до  абзацу 2 п. 294.2 ПКУ попереднім податковим (звітним) роком для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників – юридичних осіб є період з дня державної реєстрації до 31 грудня того ж року.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»