• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №07(64) | 01.09.2023 р.

Шістдесят четвертий лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №07(64) | 01.09.2023 р.

Це – вже шістдесят четвертий (сьомий у 2023 році та шістнадцятий під час війни) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув місяць. За цей час з’явилося достатньо цікавого та нового, а саме:

 

  • розкажемо, куди фізособі-«єдиннику» 4 групи сплачувати позитивне значення МПЗ;
  • підкреслимо, що Мінагрополітики стежитиме за господарствами з грантами;
  • проінформуємо про початок роботи реєстру виробників органічної продукції;
  • дізнаємося, коли голова фермерського господарства не сплачує ЄСВ;
  • розповімо про спрощення умов роботи для малих виробництв виноробної продукції;
  • зауважимо, що ДПС вирішила оновити форму декларації про майновий стан та доходи.

Гарного вам читання!

 

***

Куди фізособі-«єдиннику» 4 групи сплачувати позитивне значення МПЗ?
Податківці з Офісу великих платників підкреслили, що позитивне значення як складова загальної суми єдиного податку підлягає сплаті фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку четвертої групи протягом 10 календарних днів після граничного строку подання Декларації на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки.

 

Коли голова фермерського господарства не сплачує ЄСВ?
Харківські податківці зазначили: якщо голова фермерського господарства, зареєстрованого як юридична особа, є членом такого господарства, про що зазначено у Статуті, та не належить до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, то він зобов’язаний стати на облік у ДПС як платник єдиного внеску відповідно до п. 5-1 ч. 1 ст. 4 Закону №2464 і сплачувати єдиний внесок за себе.

 

Мінагрополітики стежитиме за господарствами з грантами
Мінагрополітики створило портал супутникового моніторингу господарств, які отримали грантову підтримку від держави в рамках програми «єРобота». На новий портал можна потрапити через розділ «Онлайн моніторинг садів та теплиць» на головній сторінці офіційного сайту міністерства.

За словами заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дениса Башлика новостворений портал є інструментом для прозорого моніторингу використання державних коштів і перевірки господарств на дотримання грантових зобов’язань.

 

ДПС вирішила оновити форму декларації про майновий стан та доходи
Наприкінці липня ДПС на своєму сайті оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Зокрема, змінами передбачено виокремлення податкових зобов’язань з ПДФО у вигляді мінімального податкового зобов’язання, що підлягає сплаті фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність, та можливості здійснення виправлення самостійно виявлених помилок надалі.

 

В Україні вже запрацював реєстр виробників органічної продукції
В Україні запрацював Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

До Реєстру вже внесено перших операторів, які отримали сертифікат, що підтверджує відповідність органічного виробництва та обігу органічної продукції вимогам законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

 

Спрощення умов роботи для малих виробництв виноробної продукції: підписано закон
9 серпня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №9030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції».

30 серпня Президент підписав відповідний Закон №3303. Він має на меті:

  • привести національне законодавство у відповідність до міжнародних практик та сучасних трендів розвитку виноробної галузі;

  • зняти необґрунтовані адміністративні бар’єри для діяльності суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових;

  • створити сприятливі умови для розвитку малих виробництв виноробної продукції в Україні.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»