• Посилання скопійовано

Розроблено нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення

Міндоходів оприлюднило проект нової форми податкової накладної та Порядку її заповнення

Розроблено нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення

У зв'язку із останніми змінами, внесеними до розділу V Податкового кодексу України, форма податкової накладної та Порядок її заповнення потребували змін. Отже податківці розробили та оприлюднили на своєму сайті проект Наказу, яким пропонують затвердити:

- нову форму податкової накладної;

Порядок заповнення податкової накладної.

Згідно з п. 2 оноволеного Порядку податкова накладна та додатки до неї складаються та надаються за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів: 

а) у паперовому вигляді. В такому випадку вона заповнюється за встановленою формою шляхом:

 - або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;

 -  або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них;

б)  в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних. 

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками.

Відповідно в оновленій податковій накладній змінено реквізит (у верхній лівій частині ПН), де відмічається обрана форму виписки накладної (паперова чи електронна), статус реєстрації в ЄРПН та факт залишення копії накладних в продавця.

По-новому виглядає тепер і реквізит "Порядковий  номер" податкової  накладної. Він повинен містити лише числові значення (не повинен містити літер чи інших символів) та складатися з трьох частин: 

1) до знаків дробу проставляється порядковий номер; 

2) між знаками дробу проставляється код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування. Якщо платник податку перебуває на загальному режимі оподаткування, то код діяльності не заповнюється;

3) після знаків дробу проставляється числовий номер філії чи структурного підрозділу.

З нової форми вилучено усі згадки про свідоцтво про реєстрацію ПДВ (у зв'язку зі змінами, які вносить в Податковий кодекс з 1 січня 2014 р. Закон України від 24.10.2013 г. №657-VII).
 
У разі прийняття цього проекту, Наказ набере чинності з 1 січня 2014 року, але не раніше дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»