• Посилання скопійовано

Податкова накладна на операції, звільнені від оподаткування: особливості заповнення

Фахівці ДФСУ розповіли, які особливості заповнення податкової накладної при здійсненні операцій, звільнених від оподаткування (у тому числі з наданя благодійної допомоги у вигляді постачання товарів/послуг)

Податкова накладна на операції, звільнені від оподаткування: особливості заповнення

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.17) роз'яснила, що  згідно з п. 17 Порядку заповнення податкової накладної у податковій накладній, складеній на операції з постачання товарів/послуг, які звільняються від оподаткування ПДВ, у графі «Складена на операції, звільнені від оподаткування» верхньої лівої частини робиться помітка «Без ПДВ». 

 До розділу А табличної частини податкової накладної (рядки I - X) вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які складається така податкова накладна, а саме: 

  •      у рядку I зазначається загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням ПДВ; 
  •      у рядку IX - загальний обсяг постачання товарів/послуг. 

 Рядки II - VIII розділу А не заповнюються. 

 До розділу Б табличної частини податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме: 

  •  до графи 2 - номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця); 
  • до графи 3 - код товару згідно з УКТ ЗЕД. Графа 3 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, на всіх етапах постачання таких товарів; 
  • до граф 4 та 5 - одиниця виміру товарів/послуг; 
  • до графи 6 - кількість (об’єм, обсяг) постачання товарів/послуг; 
  • до графи 7 - ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ; 
  • до графи 8 - код ставки ПДВ, за якою здійснюється оподаткування операцій з постачання товарів/послуг, що постачаються. У разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування зазначається код ставки 903;
  • до графи 9 - код пільги. Код пільги зазначається згідно з Довідниками податкових пільг (Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, або Довідник інших податкових пільг), які затверджені ДФС станом на дату складання податкової накладної; 
  • до графи 10 - обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ. 

Новини на тему >>>

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»