• Посилання скопійовано

Скарга на продавця є підставою для документальної перевірки

Отримання ДФС заяви зі скаргою (додаток 8 до декларації з ПДВ) є підставою для проведення документальної позапланової перевірки продавця з метою з'ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов'язань з податку за вказаною операцією

Скарга на продавця є підставою для документальної перевірки

ДФСУ у листі від 29.06.2016 р. №14194/6/99-99-15-03-02-15  нагадує, що у разі порушення продавцем граничних термінів реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування покупець має право скористатися положеннями п. 201.10 ПКУ та додати до декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на продавця.

Це право зберігається за ним протягом 365 календарних днів, що настають за граничним терміном подання декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну.

До заяви додаються:

- копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг,

- або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Отримання податківцями такої скарги є підставою для проведення документальної позапланової перевірки продавця з метою з'ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов'язань з податку за вказаною операцією.

При цьому така заява зі скаргою не є підставою для покупця товарів/послуг для включення суми податку до складу податкового кредиту за податковою накладною, щодо якої таку скаргу складено.

Що робити, якщо ваш покупець звернувся зі скаргою до податкової інспекції і вказав на неправильність відображення суті операції в податковій накладній? Читайте тут >>

Аналітика від Дт-Кт: скарга на контрагента за новою формою

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»