• Посилання скопійовано

ДПСУ: відмінність стану платника податків від основного — не підстава для невизнання податкової звітності

Лист ДПСУ від 30.01.2012 р. №2793/7/18-8017 «Про надання роз’яснення»

ДПСУ нагадує, що п. 48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ визначено вичерпний перелік обов’язкових реквізитів податкової декларації, які мають бути заповнені платником при поданні ним податкової звітності до податкового органу, в т.ч. місцезнаходження (місце проживання) платника.

Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу ДПС, в якому перебуває на обліку платник, перевіряє наявність і достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів.

За неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів щодо реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних тощо до відповідальних осіб можуть бути застосовані штрафні санкції у розмірах, передбачених ст. 117 ПКУ (п. 117.1 ст. 117 ПКУ).

Так, ДПСУ зазначає: «Серед підстав для невизнання податкової звітності, визначених п. 48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ, відмінність стану платника податків від основного відсутня».

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»