• Посилання скопійовано

НКЦПФР пояснила, коли починати застосовувати міжнародні стандарти бухгалтерського обліку при складанні фінансової звітності суб’єктами фондового ринку

НКЦПФР у роз’ясненні від 09.02.2012 р. №1зазначила, як правильно застосовувати ч. 6 ст. 40 Закону «Про цінні папери і фондовий ринок», яка зобов’язує публічні акціонерні товариства розкривати інформацію про свою діяльність на основі міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

НКЦПФР наголосила, що такі акціонерні товариства можуть не розкривати інформацію про свою діяльність за 2011 рік на основі міжнародних стандартів фінансової звітності, оскільки згідно з МСФЗ 1 «Перше застосування міжнародних стандартів фінансової звітності» суб’єкт господарювання повинен подати звіт про фінансове становище за МСФЗ на дату переходу на таку систему фінансової звітності, а Порядок розкриття інформації про діяльність публічних акціонерних товариств на основі міжнародних стандартів фінансової звітності набрав чинності тільки 04.03.2011 р.

А от за 2012 рік розкриття інформації має здійснюватися вже за МСФЗ. Держорган також уточнив, що товариства, які зобов’язані складати проміжну фінзвітність, повинні починаючи зі фінзвітності за I кв. 2012 р., подавати її відповідно до МСФЗ.

У роз’ясненні також зазначається, що професійні учасники фондового ринку, крім публічних акціонерних товариств, повинні складати фінансову звітність і консолідовану фінансову звітність, а також розкривати інформацію про свою діяльність за МСФЗ починаючи з 1 січня 2013 р.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»