• Посилання скопійовано

Витрати на оплату послуг юриста включаються до складу інших витрат

Як у податковому обліку відображаються витрати на оплату послуг юриста із захисту інтересів платника податку на прибуток підприємства у суді у зв’язку зі стягненням безнадійної (сумнівної) заборгованості?

При визначенні об’єкта оподаткування у складі інших витрат серед адміністративних витрат, спрямованих на обслуговування та управління підприємством, враховуються витрати на врегулювання спорів у судах (пп. «е» пп. 138.10.2 ст. 138 ПКУ.

Інші витрати визнаються витратами того звітного періоду, в якому вони були здійснені, згідно з правилами ведення бухгалтерського обліку (п. 138.5 ст. 138 ПКУ).

Отже, витрати на оплату послуг юриста із захисту інтересів платника у суді у зв’язку зі стягненням безнадійної (сумнівної) заборгованості включаються до складу інших витрат, за умови документального підтвердження виникнення такої заборгованості у зв’язку з веденням господарської діяльності.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»