• Посилання скопійовано

ДПСУ: податкова звітність з ПДВ за березень 2012 р. подається за новими формами

Лист ДПСУ від 20.03.2012 р. №7955/7/15-3117 «Щодо подання податкової звітності з податку на додану вартість у березні 2012 року»

ДПС нагадала, що наказом Мінфіну від 10.02.2012 р. №143 внесено зміни до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ. Зміни внесено до:

— форм податкової декларації з ПДВ, податкової декларації з ПДВ (переробного підприємства) та уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (щодо діяльності відповідно до п. 1 підр. 2 р. XX ПКУ);

— Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ.

Відповідно до п. 46.6 ст. 46 ПКУ якщо в результаті запровадження нового податку чи зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган ДПС, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності. А до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними попередні форми декларацій (розрахунків).

Тож у березні 2012 р. податкову звітність з ПДВ слід подавати за формами, затвердженими Наказом Мінфіну від 25.11.2011 р. №1492 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (без положень наказу №143). А починаючи з 01.04.2012 р. податкова звітність з ПДВ (декларації, уточнюючі розрахунки) подається за новою формою (з урахуванням змін, внесених наказом №143).

При цьому переробні підприємства з операцій з постачання продукції, виробленої з молока і м’яса у живій вазі, поставлених сільгосптоваровиробниками, зобов’язані самостійно розподілити нараховану суму ПДВ (ряд. 17 декларації з ПДВ (переробного підприємства) за лютий 2012 р.) та 30% перерахувати до спеціального фонду держбюджету, а 70% — на спецрахунок.

Крім того, ДПСУ нагадує, що суми ПДВ, що підлягають перерахуванню переробними підприємствами на спецрахунки для виплати дотацій сільгосптоваровиробникам, вносяться до облікової та звітної інформаційних систем органів ДПС граничним терміном подання декларації до органу ДПС, згідно з п. 203.1 статті 203 ПКУ (зазначене доведено листом ДПСУ від 02.02.2012 р. №3213/7/15-3117).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»