• Посилання скопійовано

У декларації держслужбовця треба зазначати осіб, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі

Чи потрібно зазначати у декларації відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру осіб, які не перебувають у шлюбі з декларантом, але проживають разом із ним?

Відповідно до статті 1 «Визначення термінів» Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» членами сім’ї є особи, які перебувають у шлюбі, їхні діти, особи, які перебувають під опікою та піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, у т. ч. особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Враховуючи вищенаведене, відомості про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру осіб, які не перебувають у шлюбі з декларантом, але проживають разом із ним і провадять з ним спільне господарство, зазначають у відповідних позиціях декларації як відомості про членів сім’ї декларанта.

Загальні відомості про цих осіб, (ступінь родинного зв’язку, прізвище, ініціали, реєстраційний номер облікової картки платника податків/серія та номер паспорта громадянина України) слід зазначити у позиції 4 «Члени сім’ї декларанта» Розділу І «Загальні відомості» декларації.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»