• Посилання скопійовано

Відсутність обов’язкових реквізитів — це єдина причина відмови у прийманні податкових декларацій

Про це сказав голова ДПСУ О. Клименко під час зустрічі з Президентом Американсько-Української Ділової Ради Морганом Вільямсом.

«Стратегічний курс податкової служби спрямовано на побудову партнерських стосунків із платниками. Тому ми оперативно реагуємо на об’єктивну критику та вживаємо заходів щодо недопущення формування негативної суспільної думки щодо упередженого ставлення ДПС України до підприємств, які декларують збиткову діяльність», — наголосив він.

Керівник податкової відзначив, що відповідно до пунктів 48.3 та 48.4 статті 48 Податкового кодексу є єдина підстава для відмови у прийманні податкової декларації — це відсутність обов’язкових реквізитів.

«Нещодавно на територіальні органи ДПС мною надіслано листа щодо персональної відповідальності посадових осіб у разі відмови у прийманні податкової декларації на підставі інших причин, не передбачених Кодексом», — наголосив О. Клименко.

Отже, показники, які містяться у податкових деклараціях та на підставі яких платником обчислено податкові зобов’язання (зокрема, від’ємне значення об’єкта оподаткування), не є підставою для неприймання таких декларацій.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»