• Посилання скопійовано

Коли одночасно із декларацією з ренти подається копія дозволу на спецводокористування?

Копія електронного Звіту з відміткою про одержання подається платником рентної плати за спеціальне використання води разом із декларацією з рентної плати за рік

Коли одночасно із декларацією з ренти подається копія дозволу на спецводокористування?

Управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області відповідає, що відповідно до пп. 255.11.19 ПКУ платники рентної плати за спеціальне використання води подають одночасно з податковими деклараціями контролюючим органам копії дозволу на спеціальне водокористування та статистичної звітності про використання води.

Платник рентної плати до закінчення визначеного розд. II Кодексу граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, подає до відповідного контролюючого органу за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, податкову декларацію, яка містить, зокрема, додаток з рентної плати за спеціальне використання води (пп. 257.3.4 ПКУ).

Згідно з абзацом другим п. 1.3 розд. І Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015 №78 із змінами (далі – Порядок), державний облік водокористування здійснюється шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою звітності №2ТП-водгосп (річна) (далі – Звіт) в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія» або Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України.

Копії електронних Звітів з відміткою про одержання подаються платниками рентної плати за спеціальне використання води разом з податковими деклараціями з рентної плати до територіальних органів ДПС (п. 1.11 розд. І Порядку).

Таким чином, при поданні платником рентної плати за спеціальне використання води першої податкової декларації з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання води) разом з нею подається копія дозволу на спеціальне водокористування, а надалі така копія подається у разі внесення змін до дозволу на спеціальне водокористування.

Копія електронного Звіту з відміткою про одержання подається платником рентної плати за спеціальне використання води разом із податковою декларацією з рентної плати за рік.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»