• Посилання скопійовано

Резервні копії бухгалтерських програм: що потрібно знати бухгалтеру для стабільної роботи?

Досвідом користувачів щодо втрати інформації ділиться команда відділів підтримки популярних бухгалтерських програм компанії «Системи для бізнесу»

Резервні копії бухгалтерських програм: що потрібно знати бухгалтеру для стабільної роботи?

Тема ця дуже актуальна – тим паче, що ми живемо в часи, коли втратити, на жаль, можна все. Втім, навіть в мирний час досить часто користувачі популярних бухгалтерських програм (М.E.Doc, BAS чи 1С:Підприємство, КЕП, файли Word/Excel тощо) втрачають важливу інформацію. Дуже добре, якщо збереглася актуальна резервна копія, проте, на жаль, частіше виникають ситуації, коли відновити дані неможливо.

Тільки уявіть: ви приходите на роботу, а комп’ютер не вмикається…

Через кілька годин технічний персонал вам повідомляє, що відновити нічого не вийде, резервної копії немає... У результаті ви усе втратили: базу даних бухгалтерських програм, всі поточні офісні документи і шаблони. Все-все-все… Уявили? Для бухгалтера це як страшний сон!

І якщо з Медком ще півбіди (багато звітів туди можна втягнути), то відновлювати облік у таких програмах, як BAS чи 1С:Підприємство доведеться з першої дати введених залишків (найчастіше квартал або два назад), і за витратами часу така робота прирівнюється до впровадження з нуля, оскільки відновлювати документи і шаблони це, по суті, наново їх створювати.

Усієї цієї величезної праці і стресів можна уникнути, якщо знати що і як може вийти з ладу і як цьому протистояти заздалегідь. Про це і поговоримо у статті.

Отже, найчастіше втрата даних відбувається у чотирьох випадках, для кожного з яких є способи, здатні якщо не повністю вберегти від загрози, то звести її до мінімуму.

Віруси зашифрували або знищили дані.

Як боротися: Антивірус і постійне оновлення операційної системи дозволить якісно протистояти вірусним атакам. 

Архівна копія врятує від самого «вірусного» вірусу, особливо якщо її правильно зробити.

Вихід з ладу комп’ютера внаслідок зникнення електрики або подачі високої напруги.

Джерело безперебійного живлення (ДБЖ або UPS) дозволить комп’ютеру пережити миттєві зникнення живлення, закрити коректно усі програми і вимкнути сам комп’ютер навіть за повної відсутності електроенергії.

Знову ж таки – регулярні архівні копії допоможуть уникнути неприємностей.

Вихід з ладу жорсткого диска, поява так званих битих кластерів та ін.

Їх кількість може сягати критичної відмітки і в результаті інформація “затирається” порожнечею. Биті кластери входять до ТОП-3 причин втрати інформації. Вони найчастіше з’являються внаслідок неодноразової втрати живлення. Друга найпоширеніша причина - це строк використання жорсткого диска, тобто звичайна старість. Якщо вашому комп’ютеру більше 5 років, то ви в зоні ризику.

Отож, регулярно створюйте резервні копії важливих програм!

Окупація, вилучення, крадіжка тощо.

Повторюємо вкотре – ситуацію врятує тільки архівна копія.

Таким чином, ми бачимо, що є різні варіанти захисту інформації від втрати, для кожного користувача він свій.

Проте в усіх перерахованих випадках «панацеєю» є архівна копія (бекап, архів). Це копія того, що для вас є цінним і важливим. 

Висновки і рекомендації користувачам докладно розповідаємо у повній версії статті на сайті ТУТ.

Переглянувши матеріал, ви дізнаєтеся у подробицях: 

  • які дані варто зберігати?
  • яким чином зробити архів?
  • як часто його робити?
  • де краще зберігати резервні копії?
  • що таке глибина збереження даних?
  • правило збереження даних «3-2-1»
  • і найголовніше – чіткі інструкції, як зробити копії популярних бухгалтерських програм.

Сподіваємось, наші поради дозволять вам мінімізувати ризики, уникнути грошових і часових втрат. Повірте, на дотримання цих заходів безпеки у вас піде значно менше часу та ресурсів, ніж на відновлення УСІХ загублених первинних даних.

З повагою, команда ТОВ “Системи для бізнесу”. Техпідтримка М.E.Doc, ПРРО, BAS, KBS, КЕП: (067)350-24-00, (099)350-99-00 – багатоканальні, сайт sys2biz.com.ua

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»